سوفله موز

مواد لازم:

شکر 2/1 پيمانه
خامه زده شده 200 گرم
تخم مرغ 3 عدد
وانيل 3/1 قاشق چايخوري
ورق ژلاتين 2 ورق
موز خرد شده 3 عدد

طرز تهیه:


ادامه مطلب
+ نوشته شده در شنبه بیست و چهارم فروردین 1387ساعت توسط میترا |

شارلوت تیرامیسو

مواد لازم:

پنیر خامه ای ( ماسکارپونه ) 300 گرم – خامه فرم گرفته 300 گرم ( 300 گرم خامه + 6 قاشق سوپخوری پودر شکر )- پودر شکر 100 گرم – قهوه غلیظ سرد شده 1 پیمانه ( پودر نسکافه 3 قاشق سوپخوری + 4/3 پیمانه آب جوش ) – فندق ریز شده و تست شده 75 گرم – شکلات خرد شده 100 گرم – اسانس قهوه 1 قاشق چایخوری -لیدی فینگر به میزان لازم

طرز تهیه:


ادامه مطلب
+ نوشته شده در شنبه بیست و چهارم فروردین 1387ساعت توسط میترا |

کرم ژله

مواد لازم:

ژله 1 بسته
زرده تخم مرغ 5 عدد
شير 5/2 ليوان
شكر 1 ليوان
پودر ژلاتين 5 قاشق مرباخوري
وانيل 8/1 قاشق چايخوري
خامه 100 گرم

طرز تهیه:


ادامه مطلب
+ نوشته شده در شنبه بیست و چهارم فروردین 1387ساعت توسط میترا |

کرم زرد آلو

مواد لازم:

شیر 700 میلی لیتر ( 3 پیمانه) – پوره زرد آلو 400 گرم – شکر 200 گرم – زرده تخم مرغ 3 عدد – آرد ذرت 2 قاشق سوپخوری – پودر ژلاتین 2 قاشق سوپخوری – پودر بادام 100 گرم – وانیل 8/1 قاشق چایخوری – خامه فرم گرفته 400 گرم

طرز تهیه:


 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در شنبه بیست و چهارم فروردین 1387ساعت توسط میترا |

کرم نارگیل

 

مواد لازم: 
شیر 1 لیتر – شکر 8 قاشق سوپخوری – پودر نشاسته 4 قاشق سوپخوری – پودر نارگیل 4 قاشق سوپخوری – زرده تخم مرغ 1 عدد – وانیل کمی

طرز تهیه:

 


ادامه مطلب
+ نوشته شده در چهارشنبه هفتم فروردین 1387ساعت توسط میترا |

دسر کدو حلوایی


مواد لازم:
کدوحلوایی: 1 کیلو؛
زعفران دم کرده در آب: 1 قاشق غذاخوری؛
کره: 50 گرم؛
روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری؛
زنجبیل: یک دوم قاشق چای خوری؛
دارچین: یک دوم قاشق چای خوری؛
گل سرخ: یک دوم قاشق چای خوری؛
هل: یک چهارم قاشق چای خوری؛
گردو: 50 گرم.

طرز تهیه:

ادامه مطلب
+ نوشته شده در دوشنبه ششم اسفند 1386ساعت توسط میترا |

پودینگ وانیلی

مواد لازم:

3 قاشق غذا خوری

نشاسته

3 عدد

تخم مرغ

5/2 پیمانه

شیر

نصف قاشق چایخوری

وانیل

2/1 پیمانه

شكر

2/1 فنجان

خامه آماده شده

طرز تهیه :

تخم مرغ را با شكر و وانیل خوب به هم می زنیم تا پف كند وسفید شود. بعد نشاسته را در شیر نیم گرم ریخته وظرف را روی حرارت ملایم قرار داده ، مرتب به هم می زنیم تا كمی غلیظ شود. سپس تخم مرغ زده شده را ، كم كم به آن اضافه كرده و همچنان مایع را به هم می زنیم تا كاملا"  غلیظ  شود.

بعد آن را ازروی حرارت برمی داریم و در ظرف مناسبی ریخته ، در یخچال قرار می دهیم تا كاملا" بسته شود. سپس روی پودینگ را با خامه و میوه تزئین می كنیم

+ نوشته شده در چهارشنبه شانزدهم آبان 1386ساعت توسط میترا |

دسر هلو یا زردالو

مواد لازم :

 یك لیوان ( هلو یا زرد آلو به صورت كمپوت باشد)

پوره هلو یا زرد آلو

دو قاشق مرباخوری و یك قاشق چایخوری

پودر ژلاتین

دو قاشق سوپ خوری

شكر

یك قاشق مرباخوری

آب لیمو ترش

یك سوم لیوان ( خامه احتیاج به شیرین شدن و هم زدن ندارد)

خامه ساده یا ماست سفت

 سه قاشق سوپ خوری

آب كمپوت هلو یا زرد آلو

سه قاشق سوپ خوری

آب

 یك لیوان سرخالی

كرم كاستارد

طرز تهیه

زرد آلوهای كمپوت شده را در صافی می ریزیم تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس سه قاشق سوپ خوری آب كمپوت را به همراه شكر و زردآلوها در مخلوط كن می ریزیم تا به صوت پوره درآید. این پوره را با كرم كاستارد( طرز تهیه آن در قسمت پایین آمده است) مخلوط كرده و با قاشق هم می زنیم، سپس ژلاتین را در سه قاشق سوپ خوری آب سرد می ریزیم و روی بخارآب( حرارت غیرمستقیم) مثلاً روی كتری می گذاریم تا مخلوط كاملاً روان گردد. آن گاه ژلاتین حل شده را به مواد، اضافه كرده، آب لیمو، ماست سفت یا خامه را نیز بدان می افزاییم و خوب هم می زنیم . مواد را در قالب مخصوص كه چرب شده می ریزیم و به مدت یك ساعت در یخچال می گذاریم تا ببندد.

طرز تهیه كرم كاستارد:

شیر .............................. 2 پیمانه شیرینی پزی

نشاسته ذرت ................... 2 قاشق سوپخوری

شكر ............................. نصف پیمانه

زرده تخم مرغ.................. 2 عدد

شیر سرد، نشاسته ذرت و شكر را با هم حل كرده، تخم مرغ ها را اضافه كرده و خوب مخلوط می كنیم. سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و به طور مداوم هم می زنیم تا غلیظ شده و مثل فرنی شود. بعد از اینكه به غلظت رسید از روی حرارت بر می داریم، وانیل یا هر اسانس دیگری كه تمایل داریم به آن اضافه می كنیم و هم می زنیم.بعد از سرد شدن در تهیه دسر استفاده می كنیم.

+ نوشته شده در چهارشنبه شانزدهم آبان 1386ساعت توسط میترا |

مربای هلو

مواد لازم:

2 كیلو

هلوی تقریباً رسیده

5/1 كیلو

شكر

یك سوم قاشق چایخوری

وانیل

2 فنجان

آب

2 قاشق سوپخوری

آب لیمو

طرزتهیه:

برای این كه پوست هلوها راحت گرفته شود، بهتر است چند دقیقه آنها را در آب جوش قرار دهید و بلافاصله آنها را بردارید. با دقت پوست آنها را بگیرید. آنها را از وسط نصف كرده و هسته ها را در آورید. هلوها را لا به لای شكر قرار دهید و آب را هم اضافه كنید. ظرف را روی حرارت یكنواخت قرار دهید تا مربا به جوش آید. مواظب باشید كه هلوها زیاد نپزند. آبلیمو را هم اضافه كنید. شربت مربا را امتحان كنید و هر وقت قوام آمد ظرف را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنك شود. بعد آن را در شیشه بریزید و در آن را محكم ببندید و در یخچال نگهدارید.

+ نوشته شده در چهارشنبه شانزدهم آبان 1386ساعت توسط میترا |

مربای خیار


مواد لازم :

خیار ریز  1 كیلو
شكر  1 كیلو
آب  3 پیمانه
گلاب و هل درسته  کمی
آب آهك  به مقدار لازم


طرز تهیه :

خیارها را شسته و در آب و نمك قرار می دهیم تا نرم شوند.سپس آنها را می شوییم تا نمکشان برود.

بعد آنها را مدت 4 ساعت در آب آهك قرار داده و 4 ساعت دیگر در آب سرد قرار می دهیم.

چند بار آب آن را عوض می كنیم.

خیارها را 10دقیقه در آب داغ می جوشانیم و 10 دقیقه درآب سرد قرار می دهیم.

سپس آنها را داخل شربت شکری كه چند جوش زده، حدود 20 دقیقه می جوشانیم تا قوام بیابد.

بعد گلاب و هل را اضافه می كنیم.

+ نوشته شده در چهارشنبه شانزدهم آبان 1386ساعت توسط میترا |

شل زرد

موادلازم:

برنج دولیوان
شکر چهارلیوان
کره صدگرم ( می‌توانید بدون کره هم درست کنید. من در این شله‌زرد از کره استفاده نکردم ولی با کره خوشمزه‌تر می‌شود)
زعفران ساییده و حل شده ده قاشق غذاخوری ( حتمن به رنگ زعفران در شکل توجه کنید اگر زعفران شما کمرنگ‌تر است, مقدار بیشتری باید استفاده کنید)
گلاب یک فنجان
خلال بادام صد گرم

طرز تهیه:
برنج را دو- سه‌ساعت قبل از پخت خیس می‌کنیم. سپس برنج را با آب می‌گذاریم روی آتش تا جوش بیاید. ( مقدار آب معمولن شش یا هفت برابر برنج است یعنی برای دولیوان برنج دوازده تا چهارده لیوان آب ولی میزان آب بستگی به مرغوبیت برنج دارد برنج خوب آب بیشتری برای پختن و نرم شدن نیاز دارند، بهتر است در ابتدا آب کمتری استفاده کنید و اگر نیاز بود کم کم به آن آب جوش اضافه کنید)
اگر از کره استفاده می‌کنید حتمن در ابتدا با برنج داخل آب بریزید. وقتی آب جوش آمد گاهی کف برنج را می‌گیریم و حرارت را ملایم می‌کنیم تا برنج کاملن پخته و نرم شود. وقتی برنج خوب نرم شد شکر را به آن اضافه می‌کنیم. توجه داشته باشید وقتی شکر اضافه شد دیگر برنج پخته نمی‌شود. زعفران ساییده شده و خلال بادام را هم به آن اضافه می‌کنیم و مرتب هم می‌زنیم تا شله‌زرد جا بیفتد. در انتها گلاب را اضافه کرده و خوب هم می‌زنیم و می‌گذاریم چند دقیقه ای بجوشد، سپس شله‌زرد را در ظرف کشیده با خلال بادام و پسته و دارچین تزئین می‌کنیم.

+ نوشته شده در یکشنبه سیزدهم آبان 1386ساعت توسط میترا |

مرباي هويج

 

مواد لازم براي مرباي هويج:

هويج 1 كيلو
شكر 1كيلو
گلاب نصف استكان
آب ليمو 3 قاشق غذاخوري
خلال بادام و پسته 4 قاشق غذاخوري




طرز تهيه:
هويج را پوست كنده و بصورت خلال نازك رنده مي كنيم و در ظرف ريخته شكر را هم به آن اضافه مي كنيم و با 4 ليوان آب مي گذاريم روي آتش تا مربا جوش بيايد. (گاهي كف مربا را مي گيريم) بعد از چند جوش خلال بادام و پسته را به آن اضافه مي كنيم و مي گذاريم شربت مربا قوام بياد و در انتها گلاب و آب ليمو را اضافه كرده بعد از چند جوش مربا آماده است.



+ نوشته شده در یکشنبه بیست و نهم مهر 1386ساعت توسط میترا |

مربای به

مواد لازم براي مرباي به:

به 1 كيلو
شكر 750 گرم
آب ليمو 3 قاشق غذاخوري
هل كوبيده 1 قاشق چايخوري( يا هل نكوبيده 1 قاشق مرباخوري)




طرز تهيه:

به را پوست كنده و قاچ كرده داخل ظرف ريخته و حدود 5 ليوان آب ريخته (طوري كه روي به را بگيرد) در آن را مي بنديم و روي حرارت مي گذاريم تا به كمي پخته شود (ولي له نشود) بعد شكر را به آن اضافه مي كنيم و مي ذاريم با حرارت ملايم 3-4 ساعت بجوشد تا رنگ مربا قرمز خوشرنگ و شربت آن غليظ شود بعد آب ليمو و هل را به آن اضافه مي كنيم و بعد از چند جوش آن را از روي آتش بر مي داريم. ( اگر از هل نكوبيده استفاده كرديد همراه با شكر هل را داخل مربا بريزيد)
براي درست كردن مرباي « به» بايد از ابتدا در ظرف بسته باشد و حرارت ملايم باشد تا كاملن رنگ مربا قرمز شود.

+ نوشته شده در یکشنبه بیست و نهم مهر 1386ساعت توسط میترا |

مرباي سيب

مواد لازم:

سيب 1 كيلو
شكر 1 كيلو ( اگر سيب شيرين بود ميتوانيد 750 گرم شكر استفاده كنيد)
گلاب نصف استكان
آب ليمو 3 قاشق غذاخوري

طرز تهيه :

سيب ها را پوست كنده و قاچ ميكنيم ( براي اينكه سيب ها موقع پوست كندن تيره نشوند در ظرف آبي نصف استكان سركه مي ريزيم و سيب ها را در داخل آن قاچ مي كنيم) سيب ها را در ظرفي مي ريزيم و حدود 4-5 ليوان آب (طوري كه روي سيب ها را بگيرد) ميريزيم و روي حرارت ميگذاريم تا سيب ها كمي پخته شود . بعد سيب ها را در صافي ميريزيم و آب سيب را با شكر مخلوط ميكنيم و دو- سه جوش ميدهيم, سپس سيب ها را داخل شربت ريخته و ميگذاريم شربت مراب قوا بيايد, سپس گلاب و آب ليمو را اضافه ميكنيم و بعد از چند جوش مربا را از روي آتش بر ميداريم.

+ نوشته شده در یکشنبه بیست و نهم مهر 1386ساعت توسط میترا |

فروماژ پرتقال


  


مواد لازم (براي 6-5 نفر) :

زرده ي تخم مرغ  4 عدد
شكر  1 و يك چهارم پيمانه (200 گرم)
وانيل  يك چهارم قاشق چاي خوري
آب پرتقال  5/2 پيمانه (380 گرم)
خامه ي پاستوريزه  1 پيمانه (200 گرم)
ورق ژلاتين ضخيم   4 ورق
رنده ي پوست پرتقال  نصف قاشق چاي خوري


روش تهيه :

زرده ي تخم مرغ، شكر و وانيل را با همزن بزنيد تا كرم رنگ و غليظ شود.

ورق ژلاتين را در آب سرد نرم كرده و در يك دوم پيمانه آب جوش حل كنيد.

زرده ي مخلوط شده با وانيل و شكر را با آب پرتقال مخلوط كنيد.

سپس ژلاتين حل شده را اضافه كرده و مجددا مخلوط كنيد و هم بزنيد.

در اين مرحله رنده ي پوست پرتقال و خامه را اضافه كنيد.

مايه ي كاملاً صاف و يكدست (اگر ناصاف بود از صافي رد كنيد) را در ظرف مخصوص دسر بريزيد و در يخچال قرار دهيد.

پس از 4-3 ساعت كه كرم بسته شد، قالب دسر را در آب ولرم قرار دهيد و بلافاصله در ظرف مخصوص سرو برگردانيد.


نكته :

به جاي ورق ژلاتين مي توانيد از چهار قاشق مرباخوري پودر ژلاتين استفاده كنيد.

+ نوشته شده در یکشنبه پانزدهم مهر 1386ساعت توسط میترا |

کرم کاستارد و ژله

مواد لازم
پودر كاستارد 4 قاشق غذاخوري
شير يك كيلو (معادل 5 ليوان)
شكر 5 قاشق غذاخوري
پودر ژله



طرز تهيه:

پودر كاستارد را در يك ليوان شير سرد خوب حل مي كنيم. 4 ليوان بقيه شير را روي حرارت مي گذاريم تا داغ شود و سپس پودر حل شده در شير سرد را داخل شير داغ مي ريزيم و شكر را به آن اضافه مي كنيم و مرتب هم مي زنيم تا مثل فرني غليظ شود ( حدود 15 دقيقه) مقدار شكر هم بستگي به ذائقه خودمان دارد مي توانيم بيشتر يا كمترش كنيم.
وقتي كرم سرد شد آن را در ظرف مي ريزيم و در يخچال مي گذاريم تا سرد شود.


سپس ژله را آماده كرده و بعد از سرد شدن كرم, ژله را روي آن مي ريزيم و دوباره در يخچال مي گذاريم . براي تهيه ژله, پودر را با دو قاشق غذاخوري شكر در يك ليوان آب جوش خوب حل مي كنيم و سپس يك ليوان آب سرد به آن اضافه مي كنيم.




براي تهيه ژله مي توانيم به جاي يك ليوان آب سرد از يك ليوان ماست استفاده كنيم هم خوشمزه تر مي شود و هم قشنگ تر.




اين دسر آماده بسيار راحت و خوشمزه است.
نوش جان

+ نوشته شده در یکشنبه پانزدهم مهر 1386ساعت توسط میترا |

پلمبير

پلمبير

مواد لازم:

شير يک دوم پيمانه
تخم مرغ  2عدد
ورق ژلاتين  2عدد
پودر قند 2 قاشق غذاخوري
شکر 5 قاشق غذاخوري
گردوي خرد شده 30 گرم
وانيل نصف قاشق چاي خوري
خامه 1 پيمانه
خلال پسته 30 گرم
مرباي آلبالو يا گيلاس يا هويج به ميزان لازم

طرز تهيه:

- زرده و سفيده تخم مرغ ها را جدا کنيد.

- زرده ها را با شکر و وانيل با همزن خوب بزنيد تا کرم رنگ شود.

- ورق ژلاتين را در آب سرد بگذاريد تا نرم شود.

- سپس شير را داغ کنيد.

ورق هاي ژلاتين را به شير داغ افزوده و مايع را به تدريج به زرده هاي تخم مرغ اضافه نماييد.

- خامه را با پودر قند بزنيد تا فرم بگيرد.

- سفيده را با هم زن بزنيد تا کاملاً سفت و سفيد شود.

- سپس سفيده و خامه را به مواد بالا اضافه نماييد.

- ته ظرف مناسبي را با مربا و گردو يا پسته تزئين کنيد و بقيه پسته و گردو را داخل مواد بريزيد و مخلوط نماييد.

- اين مخلوط را به آرامي در ظرف تزيين شده بريزيد و در يخچال به مدت سه ساعت قرار دهيد و سپس در بشقاب برگردانده و سرو نماييد.

تذکر: مي توانيد به مواد پلمبير مقداري بستني وانيلي اضافه نماييد. در اين صورت پلمبير بايد تا زمان سرو در فريزر بماند. (ميزان بستني لازم 300 گرم مي باشد.)

+ نوشته شده در پنجشنبه پنجم مهر 1386ساعت توسط میترا |

حلوای شیر


مواد لازم :

شير يک ليتر
شکر  نصف ليوان
پودر نارگيل  نصف ليوان
پودر پسته يا بادام  به ميزان دلخواه


طرز تهيه :

شکر را در شير حل کنيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد. شير را مرتب هم بزنيد تا جايي که رنگ شيري (کرم) پيدا کند و تا حدودي غليظ شود. بعد از آن پودر نارگيل را به شير اضافه کنيد و بعد از کمي هم زدن آن را از روي حرارت برداريد.

اگر مي خواهيد حلواي سفت تر يا خوشمزه تري داشته باشيد، مي توانيد مقدار بيشتري پودر نارگيل به آن اضافه کنيد.

براي تزئين حلواي شير مي توانيد از پودر پسته يا بادام استفاده کنيد.

+ نوشته شده در پنجشنبه پنجم مهر 1386ساعت توسط میترا |

میلک شیک توت فرنگی

میلک شیک توت فرنگی

مواد لازم برای 2 نفر:

توت فرنگی 200 گرم
شیر نصف لیوان
بستنی 4 اسکوپ
رنگ طبیعی قرمز(مثل آب شاتوت یا آلبالو) 3 قطره

 

طرز تهیه:

توت فرنگی، بستنی، شیر سرد و رنگ خوراکی (آب شاتوت یا آلبالو) را در مخلوط کن ریخته و به مدت 3 دقیقه مخلوط کنید.

سپس لبه لیوان را با شکر رنگی تزیین کرده و مایه میلک شیک را داخل آن بریزید.

با یک عدد توت فرنگی و دو عدد برگ نعنا نوشیدنی را تزیین نموده و با نی آن را سرو کنید.

+ نوشته شده در پنجشنبه پنجم مهر 1386ساعت توسط میترا |

باسلوق

 


مواد لازم:

گردو  150 گرم
نشاسته 350 گرم
آب يک و يک دوم ليوان
گلاب  يک دوم ليوان
شکر  300 گرم
کره ي پاستوريزه  1 قاشق غذاخوري
پودر نارگيل  به مقدار لازم

طرزتهيه

سوزن را نخ کنيد و از وسط  گردو  رد کنيد تا گردوها به هم متصل شوند. نشاسته را در  آب  (سرد) حل کنيد، گلاب را به آن اضافه کرده و از صافي رد کنيد تا مايه يک دست شود. سپس شکر را اضافه کنيد. مخلوط را روي حرارت ملايم قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا مايه غليظ شود. (تقريباً غلظت آن به صورت خمير نرم در آيد) کره را اضافه کرده، سپس مايه باسلوق را از روي حرارت برداشته ، روي کاغذ روغني که پودر نارگيل پاشيده ايد پهن کنيد.

گردو را در يک طرف خمير قرار داده و به کمک کاغذ آن را رول کنيد و دو سر آن را بهم بچسبانيد و به مدت 8-7 ساعت داخل يخچال قرار دهيد. پس از اين مدت، باسلوق را از يخچال در آورده، و به صورت دلخواه برش دهيد و سرو نماييد.

+ نوشته شده در یکشنبه بیست و پنجم شهریور 1386ساعت توسط میترا |